<< Click to Display Table of Contents >> Navigation: Kapitel 1 Programafvikling > 1.1 LIFALAND - generelle funktioner > 1.1.3 Menupunktet Setup > 1.1.3.1 Generelle indstillinger |
Øverst vælges default filformat for hhv. LandInd og LandUd. Der er mange forskellige filformater og de har hver deres opstilling se - Bilag 1 - Punktkataloger.
Når man skal vælge navnet på det punktkatalog man ønsker at arbejde med, er det i programmet lagt op til hvilken filtype der skal kunne vælges imellem. F.eks. vil programmet foreslå filer af typen .pkt for filer i SDL formatet. Det er muligt at ændre dette ved at rette i filen 'Filtyper.ini', der er placeret i biblioteket angivet ved konfigurationsvariablen 'LIFALAND'. Her er der for hvert format angivet hvilken filtype, der sorteres efter.
Desuden kan der vælges om indlæsning og udlæsning skal bytte om på kolonnerne X og Y, eller skifte fortegn på X (dette er ofte nødvendigt ved import af system 34 data).
Under Kodesystem defineres hvilket kodesystem der benyttes til liniekodning - se Bilag 3 - Kodesystem.
LIFALAND understøtter fire forskellige kodesystemer:
1)SDL’s system, hvor de tre første cifre definerer typekoden, 4. ciffer er en liniekode, der definerer objekttypen (linie, cirkelbue etc.), og 5. ciffer er objekttæller.
2)LIFA’s oprindelige system - xxx.yyyyy - et punktum er skilletegn mellem typekode og objekttæller/liniekode.
3)SDL/LIFA system - et punktum er skilletegn mellem typekode og liniekode (1. ciffer efter punktum) og evt. objekttæller (2. ciffer efter punktum).
4)T3 (1.1) systemet. Sidste punkt i et linieforløb bestemmer typen.
De fire kodesystemer er nærmere beskrevet i Bilag 3 - Kodesystem.
Ombyt 1. og 2. koord. benyttes ved LandInd og LandUd, hvis rækkefølgen af XY eller NE ønskes byttet om. Dette skyldes at der kan være andre programmer, som har NE og XY i anden rækkefølge.
Skift fortegn på 1. koord. bruges kun ved negative X-værdier i system 34-filer. Altså hvis der ønskes sat - foran koordinaterne ved udlæsning eller hvis der er sat - foran ved indlæsning.
I Setup brugerdef. format kan der i LIFALAND brugerdefineres filformater til ind- og udlæsning:
Det er som udgangspunkt muligt at opsætte op til tre forskellige brugerdefinerede filformater. Øverst under Filformat: vælges det navn som ønskes anvendt. Når posten er valgt, kan navnet ændres i feltet Navn:.
Herefter kan kolonnerne for punktnummer, 1. og 2. koordinat mv. indstilles. Det er muligt at til/fravælge hhv. 'Kolonne for Z-værdi', 'Kolonne for liniekode' og 'Kolonne for attribut1', hvis værdierne findes/ikke findes i formatet ved at sætte eller fjerne fluebenet ud for rækken.
Antal kommentarlinier dækker over hvor mange linier der er skrevet øverst i filen, som beskrivende information, og som altså ikke læses af programmet.
Når indstillingerne er sat trykkes der 'OK'.
I Tegnsæt kan der skiftes mellem hhv. "UTF7", "UTF8" eller "Default". Dette valg har kun betydning hvis punktnumrene indeholder specialkarakterer eller danske karakterer. Danske karakterer og flere specialkarakterer er ikke omfattet i UTF7 tegnsætnings-standarden, men er med i UTF8. Default betyder at Windows aktuelle tegnsætning benyttes, hvilket typisk vil være ANSI på nyere PC'ere og som i Danmark vil svare til UTF8.
Tabel- og feltnavne
I Tabel- og feltnavnene indtastes de værdier, som LIFALAND skal bruge til at læse objektegenskaberne fra databasen.
Featuretabel er navnet på den tabel i databasen hvor objekterne (features) er sat op.
Kode-felt er feltet for landmålingskoden (også kaldet Survey)
Lagnavn-felt er typisk "Fname" som er det navn laget får ved import.
Lagbeskr-felt er det felt, hvor der i Featuretabellen er tilføjet yderliger beskrivelse af det enkelte objekt.
I gruppen Dialogboks og funktioner kan funktionerne vedr. automatisk tolkning af koordinater samt visning af dialogboksene for indstilling af input/output i LANDIND og LANDUD slås til eller fra.
Derudover kan man her selv bestemme hvor mange af ens sidst ind-/udlæste filer LIFALAND skal huske og vise under 'Filer' i hoveddialogboksen.
I feltet "Data:" kan der indtastes en hvilken som helst konfigurationsvariabel fra den gældende opsætning. Som standard bruges "PRJ" som er LIFA's sti til det aktive journalnummer.
En anden brugt variabel er DGNDIR, som benytter mappen hvor den aktive DGN-fil er åbnet fra. OBS! Variabel-navnet der skrives, skal skrives uden $(), altså blot selve variablen.
Under Tags / attributter bestemmes det om programmet skal påsætte Item Types i MicroStation. Her kan der under 'Setup' tilpasses hvilke labels der skal vises og hvordan. 'Setup' fører her til samme indstilling som findes under Setup > Punktafmærkning labels fra hoveddialogboksen - se mere om disse indstillinger her 2.1.3.2 Punktafmærkning - Labels (CONNECT).
Her kan man vælge, hvilket program man vil benytte til at editerer sine tekstfiler. 'notepad' er valgt som default:
Bemærk at programmet skal være installeret i Windows, for at kunne benyttes. Prøv at ændre navnet til det navn der er installeret i Windows, hvis der ikke kan læses filer i editoren.