2.4.2 Praktisk anvendelse af KLISTE

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Kapitel 2 - Programafvikling > 2.4 Koordinatlistemodulet KLISTE >

2.4.2 Praktisk anvendelse af KLISTE

2_4_2_KLISTE_menu

Metode 1:

På basis af dgn-fil og punktkatalog.

 

Hele punktkataloget konverteres til en koordinatliste. Indlæsningen kan benytte filter se pkt. 2.2.2 og exclusivliste se pkt. 2.2.3 hvis det tilvælges med flueben.

 

Metode 2:

Punktnumre indenfor fence, koordinater fra katalog.

 

Punktkataloget læses ind – der kan benyttes filter se pkt. 2.2.2 og exclusivliste se pkt. 2.2.3 hvis det tilvælges – og de punktnumre fra punktkataloget som kan genfindes inden for fence kommer med i koordinatlisten. Her kan der arbejdes med udflyttede punktnumre som det er praksis i forbindelse med måleblade.

 

Når Metode 2 er valgt, kan der vælges et punktnummerlag ud fra lagene i DGN-filen ved at trykke på "..."

2_4_2_KLISTE_menu_pktnr_fra_fence_lille

 

Herefter kommer følgende valg-boks frem, hvor der kan vælges et lag i oversigten. Herefter vælges OK.

 

2_4_2_KLISTE-Vaelg_lag

 

Metode 1: En koordinatliste oprettes først ved at benytte knappen "Åbn" i linjen ud for punktkatalog. Her udvælges punktkataloget og der trykkes "Åbn" når filen er valgt.

 

Herefter kan koordinatlisten oprettes med knappen 2_4_2_KLISTE-Opret og de øvrige knapper i højre side bliver synlige.

 

Metode 2: Hvis metode 2 ønskes benyttet, skal punktkataloget først være indlæst med LandInd, således punkterne kan ses i grafikken.

Når punkterne er indlæst med LandInd kan der nu sættes et fence omkring en delmængde af punktnumrene i grafikken hvorefter der trykkes på knappen 2_4_2_KLISTE-Opret.

 

Der sker nu en sammenligning i programmet hvor kun punktnumrene inden for fence skrives i koordinatlisten. Koordinaterne til punkterne tages fra det valgte punktkatalog.

 

Begge metoder: Alle punkters koordinater, punktklasse, punkttype og afmærkningstype aflæses nu ud fra målekoden og tilhørende databasetilkobling.

 

Den oprettede koordinatliste kan efterfølgende suppleres med flere punktkataloger ved at vælge et nyt punktkatalog eller placere et andet fence, og vælge 2_4_2_KLISTE-Suppler.

For metode 2 gælder det at kun punktnumre som fandtes indenfor fence, og som ikke allerede er i listen, vil blive suppleret.

 

Når koordinatlisten evt. er suppleret kan listen placeres på tegningen med 2_4_2_KLISTE-Placer eller rettes med 2_4_2_KLISTE-Edit. Edit og placer kan kaldes flere gange efter hinanden eller på skift.

 

Når der trykkes på 2_4_2_KLISTE-Placer spørges brugeren til hvor mange kolonner koordinatlisten ønskes placeret i. Dette er særlig nyttigt når koordinatlisten skal placeres på måleblade eller andre dokumenter med begrænset plads. Herefter "hænger koordinatlisten i musen", hvorefter den kan placeres i tegningen.

 

Funktionen 2_4_2_KLISTE-Opret_k01_fil K01-fil opretter en MIA koordinatliste. Ved tryk på knappen skal der først skrives den forkortede udgave af det aktuelle koordinatsystem, f.eks. S34J for System 34J. Herefter skal der tastes den beskikkede landinspektørs GST aktørID (også kaldet rekvirentID), før der skal indtastes landinspektørens journalnummer for den pågældende sag (ikke GST sagsID). Til sidst kan filen gemmes ud i den aktuelle sag.

 

Funktionen 2_4_2_KLISTE-Editer_k01_fil EDIT K01-fil åbner MIA koordinatlistefilen i en teksteditor hvor den kan tilrettes.